donderdag 26 januari 2012

het is en blijft moeilijk.....

EINDELIJK is de DEXA week weer voorbij. Je zou denken dat het went na al die maanden die we al achter de rug hebben. Elke nacht was Beau rond een uur of 4 wakker en was het ETENSTIJD!!
Dit keer waren de soep, saucijzenbroodjes en stokbrookje ham/kaas in de oven favoriet. En natuurlijk FRIET!! 'Dat vind ik zo gek mama, mijn smaak is veranderd maar friet lust ik altijd', aldus Beau.
De hele week draait om eten, eten, eten en Beau zijn stemmingen veranderen van extreem lief, naar extreem angstig, boos enz. Soms van de één op de andere minuut! Dit maakt het zo moeilijk.......... het onvoorspelbare...... Dit samen met TE weinig slaap, maakt dat we op eieren lopen.......
Omdat ik vele vragen krijg over de dexa het onderstaande ter info;

Kankerpatiënt voelt zich met dexamethason prettiger

Dexamethason is een bijnierschorshormoon, dat ook wel corticosteroïd worden genoemd. Het natuurlijke bijschorshormoon wordt in het lichaam aangemaakt en zorgt er daar voor dat ontstekingen worden geremd en dat overgevoeligheidsreacties uitblijven. Verder zijn de hormonen nodig om energie, mineralen en zouten vrij te maken en op te slaan. De Dexamethason als medicijn doet in feite hetzelfde, zij het dat het dan niet is aangemaakt door het eigen lichaam. Ook geneest het niet, maar het zorgt er wel voor dat een kankerpatiënt (ook in de laatste fase) zich weer wat krachtiger en prettiger voelt.

Bijwerkingen
Helaas heeft dexamethason ook in sommige gevallen bijwerkingen. Dit kunnen zijn: 
*  Maag- of darmklachten
*  Stemmingswisselingen. Het voordeel van dit middel is dat het energie geeft, maar   sommige mensen worden er bijna hyper van. Ook kan het zijn dat de persoon die het toegediend krijgt rusteloos, angstig of agressief wordt. Ook komen neerslachtigheid, futloosheid of vermoeid voor.
* Wonden die slecht genezen
* Meer kans op infecties met bacteriën, virussen of schimmels.
* Glaucoom. Er kan verhoogde oogboldruk ontstaan bij mensen die daar gevoelig voor zijn.
* Spierzwakte en vermoeidheid.
* Hartritmestoornissen.

Sinds het gebruik van Dexa is de genezingskans enorm groter, maar de artsen kunnen nog niet zo goed verklaren waarom dat zo is. Dit geeft wel weer aan dat ze veel weten, maar helaas ook heel veel nog niet.
Beau voelt zich sinds dinsdag weer stukken beter. Gaat lekker naar school en heeft weer veel afgesproken met zijn vriendjes en vriendinnen. Heerlijk om die glimlach en 'normale' blik in zijn ogen weer terug te zien......... Een doorzetter dat is-ie!!! En ook op school zijn de juffen trots op hoe hij het toch allemaal klaarspeelt. Ook zijn cijfers zijn om trots op te zijn.
Wel vindt hij het steeds moeilijker dat hij niet mag voetballen. Hij zeurt ons de oren van het hoofd. Straks als het wat beter weer is, gaan we het weer eens proberen. Zijn trainer stuurt elke wedstrijd een mail met een verslag hoe de wedstrijd is verlopen. Dit vindt hij altijd erg leuk en spannend!

Vandeweek kreeg ik in ene keer een mail van een vriendin. Een van hun vrienden hadden het blog gelezen en wilden iets voor ons doen. Willem en ik mogen samen eten bij  50's Diner in Eindhoven, om er even samen uit te zijn! Dit vind ik zo hartverwarmend, wildvreemde mensen......

Dit jaar werkt Willem weer zijn 'normale' uren, en ook ik werk meer uren dan vorig jaar. We hadden gedacht dat we wat meer rust zouden hebben nu we niet zo vaak meer naar het ziekenhuis hoeven.
Helaas valt dit tegen. We moeten echt een nieuw ritme vinden en de extra uren werken hakken er ook in. We zijn moe!! Moeier dan moe!!!
En dan zijn ze vandaag ook nog begonnen met onze badkamer!! Er komt een geheel nieuwe. Dit betekent een hoop rotzooi, veel volk over de vloer en herrie!! Maar ja, vorig jaar hebben we al zoveel dingen laten liggen.......... we hadden behoefte aan verandering!
Dus weer even blik op oneindig en straks heerlijk bubbelen in ons welverdiende bad!

En het belangrijkste zou ik bijna vergeten....
Jack die in augustus jarig is, had nog steeds geen kinderfeestje gehad. Dit was net in een zeer zware periode. Maar............. maandag a.s. is het kinderfeestje een feit!! Een paar maanden na dato, maar het feest zal er niet minder op zijn. En Jack; Die kan zijn geluk niet op! Hij huppelt in het rond en kan niet wachten tot het maandag is!!
Lang zal-ie leven........... (en terwijl ik dit type krijgt het toch een andere lading........)

2 opmerkingen:

  1. hihihi Friet lust ik altijd!! Gelukkig maar he jongen, want frietjes zijn lekker!!

    Fijn om te horen dat het beter gaat met Beau, en dat hij weer lekker aan het afspreken is! En wat goed, al die mensen om jullie heen die dat allemaal voor jullie doen.

    Veel succes met de badkamer en heel heel heel veel plezier met het kinderfeestje van Jack!!

    fijn weekend.

    Liefs Linda de Jong

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste familie,

    Het gaat met ups en downs, maar gelukkig zijn jullie echte knokkers!
    En fijn dat er ook nog mensen zijn die voor jullie af en toe een leuk avondje organiseren,jullie verdienen het!

    Veel succes met de behandelingen!

    Ik steek een kaarsje voor jullie op!

    Met groet,
    Marjelein Verhoeven

    BeantwoordenVerwijderen