maandag 14 maart 2011

ruggeprik

De voetbalwedstrijd was weer een succes. Jammer dat het wéér 0-0 was. Beau voelde zich al helemaal thuis, en zat lekker zonder jas en muts op een leren stoel met zijn sinas! Hij werd al herkend door enkele heren, die het duidelijk ook waardeerden dat Beau er weer bij was! Bedankt Jeroen van ACCS!

Gisteren heeft Beau zijn eerste chemo gekregen van het laatste blokje 1B.
Bovendien kreeg hij weer die vervelende ruggeprik. En ja hoor, het ging helaas niet in één keer goed.
Voordat Beau de ruggeprik krijgt, krijgt hij een soort roesje via zijn PAC. Beau praat dan met dubbele tong, ziet alles dubbel, maar is wel nog helemaal bij. Alleen weet Beau na afloop niet precies meer wat er is gebeurd.
Beau moet dan zich oprollen op het behandelbed. Er zijn dan 3 dokters die hem goed vasthouden, en ik probeer tussen al die drukte ook nog Beau zijn hand vast te houden en hem gerust te stellen.
Dan gaat er een enorme naald in zijn rug. En wachten we op de druppels hersenvocht die eruit lopen. Maar helaas er kwam niks uit......... En Beau had pijn, want er wordt wat met de naald bewogen, en dat doet zeer want deze komt dan tegen zijn botten aan. Beau blijft maar vragen; 'Is het klaar', maar helaas het lukt niet. Dan nog maar een keer. Beau krijgt opnieuw wat extra slaapmiddel. En gelukkig!! Deze keer lukt het direkt, en wordt ook de chemo toegediend in zijn rug.
Wel is Beau erg verdietig en hij weet niet precies wat er is gebeurd. Bovendien ziet hij alles dubbel en hij vindt dit erg raar en vreemd. Dit duurt ongeveer een uur.

Verder voelt Beau zich goed. Hij speelt heel veel buiten. Wel moeten we van de dokter per dag een rustmomentje inplannen, want Beau heeft veel last van zijn hoofd. Ja, hij heeft het ook zo druk en wij vinden het ook fijn om hem zo te zien spelen!
Morgen hebben we een drukke dag; De communicanten worden voorgesteld tijdens de dienst, dus morgen moeten we aanwezig zijn in de kerk!! Bovendien is Pim jarig; dus dat wordt feesten!!! En tussendoor...... oh ja, ook nog efkes een chemo......................

2 opmerkingen:

  1. Hoi alle 5,

    Wil jullie even laten weten dat wij het erg knap vinden zoals jullie je met z'n alle staande houden. Erg fijn om te zien dat de jongens gewoon lekker buiten spelen!
    Hoop ze nog vaak lekker buiten te zien.

    Heel veel sterkte met alles

    groetjes van Anneke, Mark, Lotte, Luuk en Sanne Stienen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi allemaal,
    Wat fijn om jullie weer gezien te hebben met het mooie weer aan de zandbak! En Beau....jij kan zo goed knikkeren, ik denk dat ik wel eens een wedstrijdje met je wil spelen hoor! Dan zoek ik hele mooie knikkers (van onze Beau en Quinty) uit en dan kom je me maar eens een keer halen en dan zullen we wel eens zien wie er wint! (ik hoop niet dat Quinty en Beau het erg vinden als jij wint van mij, want dan zijn ze hun knikkers kwijt hahahaha!)
    Liefs van Charlotte, Martijn, Beau en Quinty

    BeantwoordenVerwijderen