zondag 21 augustus 2011

laatste dag van de vakantie

Ja het is vandaag de laatste dag van de vakantie! Morgen begint het allemaal weer. Maar om nou te zeggen dat we vakantie hebben gehad??!! Niet dat ik klaag hoor, want we hebben het de afgelopen weken helemaal niet slecht gehad. Maar je merkt dat we echt per dag leven en per week plannen. Vakantie of niet, een groot deel van onze dagen zijn al ingevuld!
Laatst keken Willem en ik naar onze foto's in de gang. 'Is het pas een jaar geleden dat we met z'n allen naar Turkije zijn geweest?', zegt Willem. Ja het lijkt idd veel langer geleden......... er is sindsdien zoveel gebeurd........ en eigenlijk ook heel weinig............
Maar goed morgen begint school weer, weer een stapje verder in ons nog oh zo lange schema!
Morgen eerst uitdelen in Jack zijn klas! Vervolgens afspraken maken voor het hoe en wat met Beau! Want een nieuw schooljaar betekent nieuwe juffen, opnieuw afspraken maken; zeker nu Beau veel minder naar school kan gaan!

De afgelopen week is het eigenlijk heel goed gegaan met Beau. Hij speelt veel en heeft zelfs gelogeerd bij zijn vriendin Bo. Dit was een groot succes, en toch ook een soort overwinning (misschien meer voor ons dan voor hem haha). Net toen we hadden afgeproken om te gaan logeren, begint Beau te spugen. Toch wil hij graag logeren, en ook de ouders van Bo durven het aan! Ze hebben heerlijk geslapen (?!!) en de volgende ochtend nam Beau zijn medicijnen in bij Bo!

Afgelopen vrijdag had Beau weer een zwaar programma voor de boeg. Er werd weer bloed afgenomen, omdat zijn waardes eigenlijk te laag waren. Eerst werd begonnen met de ene chemo, vervolgens de 2e, en als de waardes hoog genoeg waren kreeg hij ook nog de 3e chemo.
Na 15 minuten begon het spugen al weer. Beau voelde zich zo beroerd!! Hij was verdrietig en baalde flink. IK WIL NAAR HUIS, jammerde hij...........
Ja het dan zit je dan als ouder er naast!! Tranen in mijn ogen; IK WILDE ÓÓK NAAR HUIS!! Wat baal ik toch van die vrijdagen; Je weet dat het komt, maar je kunt je er maar niet op voorbereiden!
Dan komt de dokter langs. Je hoopt gewoon dat de bloedwaardes te laag zijn, zodat je naar huis kan! Maar nee, 'gelukkig' waren de waardes hoog genoeg, en kreeg Beau ook nog zijn 3e portie. Die blik in zijn ogen toen hij dat te horen kreeg.............
En wij hem maar motiveren; 'Joh, dan heb je het maar gehad!'
Zelfs de verpleging en ouders om ons heen hadden medelijden met Beau; het spugen hield maar niet op. Met een kotsbakje gingen we het ziekenhuis uit! In de auto........ waar het vandaag kwam weet ik niet..............
Ook thuis bleef het maar komen, en hij wilde boven op bed liggen. Rust.......... Charly en Jack zijn weer uit logeren bij beide opa en oma's, maar Beau vond het nog te druk beneden. Geen tv, geen ds, geen geluiden; rust............ We brengen vele uren samen door op het toillet.
Het is moeilijk om hem zo te zien. Hij ligt dan heel stil, in een bepaalde houding. Hij slaapt niet, maar houdt zich zo rustig mogelijk! En af en toe springt hij op en komt er weer een lading........
Hij slaapt ook weer bij ons op de kamer........

Maar de volgende dag schijnt de zon! Beau is al vroeg op de fiets naar zijn vriendin Bo. En gisteren lijkt niet meer te bestaan. Hij eet en drinkt en speelt in ons zwembad. Natuurlijk voelt hij zich echt nog niet fit, en veel eten smaakt hem weer niet, maar er zit weer 'leven' in. Heerlijk!!!!

En morgen; eerste schooldag! Jack en Beau hebben er kei veel zin in! En of Beau het ook daadwerkelijk kan?!! We zien wel....... Jack naar groep 2 en Beau naar groep 5! Wat zijn het toch een bikkels!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten