maandag 28 februari 2011

Koorts!!!!!!!!!!!

De chemo van vrijdag, zaterdag en zondag zijn goed verlopen. Totdat Beau zondagmiddag het koud, warm, en koud heeft. Hij zit op de 38,6 C, balen, we moeten het ziekenhuis bellen. Terwijl we aan het bellen zijn, stijgt de koorts snel........ Ik ga alvast naar boven een koffertje pakken; we voelen de bui al hangen.
Dan komt het verlossende telefoontje; we moeten naar het ziekenhuis, maar mogen naar Eindhoven, gelukkig....
Eenmaal daar aangekomen, is de koorts gestegen naar bijna 40 C. Ook worden er direct allerlei tests gedaan en wordt er een infuus aangesloten, en allerlei hartstickers worden opgeplakt. Ik ben blij dat we nu hier zijn!! Wel hebben we de pech dat de PAC (het kastje dat bij Beau is ingebouwd) niet goed werkt, en ook het bloedprikken lukt niet. De PAC-naald wordt eruit gehaald en opnieuw aangeprikt!! Weer mis!! Nog een poging en de PAC -naald zit goed, maar er komt geen bloed uit!! De dokter zegt dat Beau genoeg heeft geleden, en dat ze het morgen weer proberen.....
En Beau, die laat alles toe, want het moet; hij wil beter worden!!! Wat een kanjer!!

Beau krijgt direct diverse antibiotica, om zeker te zijn dat als er een bacterie in zit, dat deze wordt gestopt. Mama mag blijven slapen, en 's-nachts komt er diverse keren en verpleegster om allerlei controles uit te voeren. Gelukkig reageert Beau goed, en zakt de koorts.......Wel zitten we in isolatie, en Beau mag niet van de kamer af, en als de verpleging binnenkomt moeten ze blauwe pakken aan en mondkapjes op.
Woensdagmorgen horen we dat Beau het griepvirus heeft, maar dat er geen bacterie in het bloed zit; Dit is goed neiuws, en we mogen naar huis omdat Beau zich zo goed voelt!!

Maar helaas...............
We zijn nog geen 3 uurtjes thuis of de temperatuur stijgt weer. Willem en ik kijken elkaar aan; het zal toch niet?! Beau kijkt ons aan met zijn vragende oogjes. Ook hij weet al hoe laat het is?!
Weer bellen met het ziekenhuis en helaas wordt ons vermoeden bevestigd; terug naar het ziekenhuis!!!
Ik had ons koffertje nog niet uitgepakt, dus snel wat spulletjes wisselen en op naar het ziekenhuis.
Het sneeuwde inmiddels en Charly lag net in bed. Ik ben toen alleen met Beau naar het ziekenhuis gegaan.
In de sneeuw, rugzak om, koffertje bij, en de rolstoel duwend rijden we het verlaten ziekenhuis binnen......
Ik baal, maar zet natuurlijk mijn happy face op voor Beau. Hij is echter erg moe en ondergaat weer alle controles.........
Alles begint weer van voren af aan................. En ook nu weer reageert Beau goed op de antibiotica.
Alleen als we donderdagochtend wakker worden, komt het besef bij Beau. Vanavond zou hij naar
PSV-LILLE gaan. Aan mij de taak om het nieuws te vertellen dat dit niet door kan gaan.........

Maar er zijn ook leuke dingen in het ziekenhuis gebeurd.
De clinic clowns waren ook in Eindhoven!! Er was een honden knuffelochtend. En omdat Beau niet van de kamer mocht, kwam de hond bij Beau op zijn kamer!!
En we hebben ook heel veel bezoek gehad!! En Beau vond het super leuk toen Thomas en Tim J bij hem op bezoek kwamen met kado's van de kinderen van zijn klas!!! DANK JE WEL ALLEMAAL!
Ook maakten we veel grapjes op de kamer en hielden de verpleging voor de gek.
Op een ochtend toen ik gel in mijn haren deed, vroeg ik aan Beau of hij ook gel in zijn haren wilde.
Beau dacht diep na, en wilde zeggen; 'doe maar niet ik lig toch in bed. ' Toen begon hij keihard te lachen; mama!!!!!!!!!! dat kan toch niet!!!!!!!!!!!!!!!!

Ook had Beau een wensdieet. Dit houdt in dat Beau vanalles mag bestellen; frietjes, snacks, pizza, pannekoeken, gebak, ijs, koeken etc. En daar maakte hij graag gebruik van!!! En 's-nachts bestelde hij geregeld een beschuitje met jam, en een paar plakken kaas voor uit het vuistje!! De kaas was zelfs 1 dag niet meer op voorraad in het ziekenhuis!

En toen kwam er een enorme verrassing; Een ouder uit de klas van Beau had geregeld dat Beau naar de wedstrijd PSV-AJAX mocht!!! GEWELDIG, ook papa ging uit zijn dak!! Nu maar hopen dat dit wel door kon gaan!! Het bleef tot het laatst toe onzeker. Maar zondag om 12 uur kwam het verlossende woord; we mochten naar huis!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Snel even de spullen thuis afgooien en snel naar het stadion. En Beau heeft enorm genoten. En bovendien kreeg hij ook nog een t-shirt van psv en een psv bal gesigneert door alle spelers. Vol energie kwam hij thuis en had een geweldige dag gehad. Wat een verschil met gister...................

Ook vandaag is hij vol energie. Hij is zelfs naar school?!! En hij is echt zichzelf, en de kinderen in de klas;
het is zo fijn om te zien hoe fijn ze het vinden dat Beau weer terug is in de klas!!
Zo zie je maar hoe felxibel kinderen zijn. Daar ben ik wel een beetje jalours op, want eerlijk gezegd ben ik helemaal brak. Na een week in de glazen kooi, heerlijk weer in ons eigen bedje en bij het hele gezin........

Alle medicijnen en chemo's zijn 1 week gestopt zodat Beau zijn lijf wat kan herstellen. Woensdag starten de chemo tabletten weer, en donderdag staat al weer een afspraak in Eindhoven ziekenhuis.
Dan start vrijdag weer de chemo in Nijmegen, en zaterdag, zondag en maandag weer in Eindhoven.
Wel zijn we druk doende om de afspraak van vrijdag te verzetten naar de middag; want er is carnaval op school!! En daar wil hij zeker bij zijn!!!!
ALAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAFFFFFFFFFFFF....................

9 opmerkingen:

  1. Fijn om weer even te lezen hoe het gegaan is met Beau. Lars vroeg iedere dag of er al weer nieuws was van Beau.
    In de klas werd hij ook gemist. Het eerste wat Lars dan ook zei vanmiddag toen hij thuis kwam: Beau is er weer.
    We duimen dat hij vrijdag ook mee kan met de optocht.
    Veel sterkte weer voor het komende weekend.

    groetjes John, Yvonne en Lars van der Kleijn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Beau

    Wat fijn om weer een berichtje van jou te lezen.
    Fijn dat je vandaag weer op school bent geweest.
    Helaas ben ik vandaag zelf opgenomen in het ziekenhuis. Ben lang niet zo ziek als jij bent maar ik voel me best ziekjes. Kan veel van jou leren.
    Hopelijk kun je vrijdag naar school komen, maak je dan ook plezier voor mij??

    groetjes
    Juf Lucinda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo allemaal,

    Fijn weer iets van jullie te horen. We maakten ons ongerust, omdat het al een tijdje stil was op het weblog (maar ja, je moet er ook maar de tijd voor vinden mama om iedereen telkens maar op de hoogte te houden; petje af!). Blij te lezen dat het nu weer wat beter met je gaat Beau! Knap zoals jij alles maar ondergaat. Hopelijk kun je vrijdag naar de carnaval op school, weer even lekker gek doen met al die andere zotten op school ;-)

    Groetjes van Laura, Rick, John, Monique Nooijen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kay was ook erg blij dat Beau er weer was vandaag. Ze hadden fijn samen gewerkt. We leven met jullie mee, heel veel sterkte!!!

    Kees, Paulien, Kay, Dagmar en Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Beau,
    Wat ontzettend fijn, dat je weer thuis bent.
    Was het gaaf geweest, PSV zondag? Domme vraag natuurlijk.
    Samiq zei, dat je vandaag heel de dag op school bent geweest, heel knap van je. Ik zag je nog zitten, toen ik op het schoolplein stond, mooi PSV shirtje had je aan. Nou ik ben heel benieuwd, hoe iedereen verkleed is vrijdag?
    Groetjes van heel de familie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi lieve sterke familie,

    Wat geweldig nieuws dat Beau weer thuis is, weer lekker allemaal in jullie eigen bed slapen.
    Je kwam vandaag trots de klas binnen wandelen met je PSV-shirt aan en nu weet ik waarom, lekker met papa naar PSV-Ajax geweest, even niet ziek zijn. En ik hoorde van onze Bo dat je het ook nog eens de hele dag hebt volgehouden op school, super goed van je. Heel veel sterkte de komende dagen en tot vrijdag met de CARNAVAL.

    Groetjes en knuffels van de fam. Peters

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo lieve allemaal

    Wat een heftige week hebben jullie achter de rug. En Beau wat heb je het toch maar weer allemaal knap doorstaan. Petje af voor je. Fijn weer naar school en hopen dat je lekker kan genieten van de carnaval. Weet je al wat je aan gaat trekken. Ga je als PSV er?? Wat leuk dat je naar de voetbalwedstrijd PSV -AJAX bent geweest. Was het een spannende wedstrijd??? doe je de groeten aan allemaal en heel veel succes en plezier deze week en blijven lachen hoor!!

    Dikke knuffel aan allemaal

    Jan en Caroline Hong Kong

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Beau,

    We vonden het erg fijn dat je er vandaag bij was. We hopen dat jij het ook leuk hebt gehad.

    Groetjes Pascal, Erik en Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. hey beau
    en heb je de polonaise gedaan in het ziekenhuis ??
    ik hoop dat je de komende dagen weer goed doorstaat
    zoals ik vanmiddag al zei wat zijn jou oma's kanjers zeg
    maar jij bent de grootste
    groetjes mirella ( mama van niels en marco)

    BeantwoordenVerwijderen